• Facebook

Mobielvriendelijk

Een nieuwe website kan het beste meteen responsive / mobielvriendelijk ontworpen worden. Dit houdt in dat de lay-out van de website zich aanpast aan het formaat scherm waarop deze opgeroepen is. De navigatie op een PC met groot beeldscherm is nu eenmaal anders dan op een tablet of smartphone. Als een website niet mobielvriendelijk is zal deze extreem verkleind op de telefoon te zien zijn. Op een knop uit een menu drukken is dan een uitdaging die veel mensen niet aangaan. De website wordt in dat geval meteen weggeklikt. Aangezien een groot deel van het internetverkeer tegenwoordig plaats heeft via mobilephone en tablet is dat een gemiste kans.

Responsive of mobielvriendelijk

Die termen worden door elkaar gebruikt maar er zit verschil tussen.  Mobielvriendelijk is meer een tijdelijke oplossing om een bestaande website beter navigeerbaar te maken op een smartphone. Er wordt eigenlijk een tweede, sterk vereenvoudigde versie van de website gemaakt. Het nadeel is dat elke wijziging daarna op beide website doorgevoerd moet worden. Responsive daarintegen maakt gebruik van een database waarin alle informatie staat. De inhoud wordt in verschillende lay-out gepresenteerd al naar gelang van het formaat van het beeldscherm. 

Bij Eudokia Internet & Design in Rotterdam kun je zowel een nieuwe responsive website laten maken, als je oude website laten aanpassen met een extra mobielvriendelijke tool. 

 Heeft u interesse? Neem daan contact met ons op per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 010 - 4660272.

 

mobielvriendelijke website laten maken responsive