Menu Sluiten

Google zet mobielvriendelijke websites bovenaan

In een eerder Blog heb ik al uitleg gegeven over mobielvriendelijke websites en repsonsive design. Vanaf 21 april 2015 wordt dit onderwerp nog veel belangrijker omdat op die dag de nieuwe update van Google zal plaatsvinden. In die update gaat Google websites die mobielvriendelijk/responsive zijn hoger plaatsen dan websites die dat niet zijn. Volgens de verklaring van Google zelf heeft dit te maken met de nog steeds groeiende massa internetgebruikers op mobiele telefoon of tablet. Google wil deze gebruikers optimaal voorzien van informatie en dat kan alleen als de content is aangepast naar het device. Zo dwingt Google eigenaren om hun website aan te passen naar mobielvriendelijk.

Is jouw website mobielvriendelijk?

Je kunt bij Google eenvoudig testen of je website mobielvriendelijk is: Google’s Mobilefriendly test

En nu?

Als je website al mobielvriendelijk is hoef je niets te doen. Je zult vanzelf merken dat je meer bezoekers op je site krijgt en dus meer rendement uit je website kunt halen. Als je website echter niet mobielvriendelijk is zul je het omgekeerde merken; minder bezoekers en minder rendement.

Hulp nodig?

Eudokiainternet & Design uit Rotterdam kan je helpen om dit op te lossen en weer meer rendement uit je website te halen. Of dat eenvoudig is of iets gecompliceerder is afhankelijk van het systeem waarin jouw website gemaakt is. De kosten zullen varieren tussen de 300 en 700 euro voor een standaard website. Wil je een offerte op maat? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan per telefoon of email.