Menu Sluiten

Donatiebox voor het goede doel

Er zijn verschillende manieren om geld in te zamelen voor het goede doel. De donatiebox is daar een van de bekendste van. Het is erg praktisch om de box ergens op een toonbank of bij een kassa achter te laten. Met een collectebus heb je iemand nodig die met de bus op pad gaat. Een donatiebus kun je gewoon achterlaten en na verloop van tijd ophalen om de inhoud te legen.

Afspraak maken met winkeliers

Wanneer je als charitatieve instelling op zoek bent naar mogelijkheden om geld in te zamelen, is een afspraak met een winkelier of winkelketen een goede optie. Het hoeven ook niet alleen winkels te zijn, want tankstations, restaurants, evenemententerreinen of het loket bij een gemeente zijn ook uitstekende plekken voor een donatiebox. Voor bedrijven is het vaak leuk om geassocieerd te worden met een goed doel. Maak vooraf afspraken over de duur van de inzamelingsactie en hoe vaak je de boxen komt legen. Het is handig om donatieboxen te gebruiken die voorzien zijn van een slot.

Donatiebox in alle soorten en maten

Er zijn donatieboxen verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wil je een transparante box zodat je meteen kunt zien dat er geld in zit of kies je voor een gekleurde box? Het meest gebruikte materiaal is plastic, maar je kunt een donatiebox ook in karton, hout of metaal krijgen. Een grote box is natuurlijk handig omdat er veel geld in past, maar winkeliers willen vaak liever een kleiner model, omdat ruimte op de toonbank kostbaar is.

Met opdruk of mini poster

Als mensen niet weten voor welk doel de inzamelingsactie is, zullen ze geen geld geven. Je kunt de donatiebox daarom het beste voorzien van een opdruk of print. Veel modellen zijn voorzien van een posterhouder waar een print ingeschoven kan worden. Vermeld op de print het logo, het doel van de actie en eventueel een bankrekeningnummer. Zo kunnen mensen die geen contant geld bij zich hebben toch iets overmaken.

Beveiligen met een kabel

Zeker als de locatie waar de donatiebus staat, niet altijd bemand is, kun je de box het beste vastzetten. Een anti-diefstalkabel is een praktische manier om de bus te beveiligen. De kabel kun je eenvoudig door de box halen en vastzetten aan een tafelpoot of vastschroeven.

Muntgeld en briefgeld

Zorg dat de gleuf van de box geschikt is voor zowel munten als briefgeld. Zelfs als je denkt dat er alleen muntgeld zal worden gegeven kun je wel eens verrast worden door de gulle gevers die briefgeld doneren.

Beste locatie voor een donatiebus

Eigenlijk is iedere plek in het zicht en waar veel mensen komen een goede locatie. Bij een kassa of toonbank is het beste omdat mensen dan vaak al een portemonnee in de hand hebben. Bovendien is er dan wat meer toezicht op de box, waardoor de kans op diefstal kleiner wordt. De box kan het beste op tafelhoogte geplaatst worden. Eventueel kun je ook een zuil of sokkel gebruiken om de box op te zetten.

QR code voor digitaal overmaken

Dat mensen niet altijd meer met contant geld op pad gaan is nadelig voor inzamelingen. Toch zijn er mogelijkheden om ook de giften via de smartphone aan te moedigen. Het meest handig is dan om duidelijk in beeld een QR code te plaatsen. Als iemand de code scant op de smartphone start automatisch internetbankieren met het opgegeven bankrekeningnummer van het goede doel. Heel eenvoudig dus om dan een kleine bijdrage over te maken.

donatiebox

Getoonde producten zijn verkrijgbaar bij Ideeenbusshop.nl

Waar kun je een donatiebox kopen?

In de webwinkel Ideeenbusshop.nl vind je een groot assortiment aan donatieboxen. De artikelen worden snel geleverd en je kunt kiezen uit diverse betalingsmogelijkheden zoals iDeal, CreditCard en voor bedrijven ook betalen per factuur.